Liksom under alla tidigare år är månadens andra tisdag vår mötesdag. Det lönar sig att pricka in mötesdagarna så missar ni inga fina händelser.
Mötesdatum våren 2023
Tisdag 10.1. "Back to basics" om provningsteknik. En träff främst riktat till nya medlemmar. Viinilehtis Årets Viner samt presentation och provsmakning av viner från Alto Adige
Tisdag 14.2. Traditionell vintävling "Vad har vi i glaset" ledd av Kim Vuori
Tisdag 14.3. Årsmöte med efterföljande provning av ost & vin med Nelli Steer från Rolling Cheese
Tisdag 11.4. Sherry - presentation av del 1/3 av en ny kurs med tema "Sherry"
Tisdag 9.5. Dîner Vinicole
Presentationer och material från möten
2023 mars, Ost & Vin, Nelli Steer från Rolling Cheese hade valt lämpliga ostar till 3 röda och 3 vita viner som vi valt och hon presenterade ostarna, som provsmakades med vinerna.
Ost 1: Tomme de Chambrouze, en getost från Rhône-Alpes
Vin 1: Cremant d'Alsace Blanc de Noir, en torr cremant på Pinot Noir av Ferdnand Engel
Ost 2: Pecorino Fresco 'Signor G', en fårost från Toscana
Vin 2: Cocci Grifoni Merlo Organic Natural 2021 på druvan Pecorino från Marche
Ost 3: Pitchfork Cheddar, från Somerset, England
Vin 3: Vieil Armand Riesling Grand Cru Ollwiller 2019 från Alsace
Ost 4: Etivaz från l'Etivaz i Canton de Vaud i Schweiz
Vin 4: Ten Minutes by Tractor 10X Pinot Noir 2020 från Victoria i Australien
Ost 5: Stichelton, en stilton från byn Stichelton i Nottinghamshire, England
Vin 5: Torbreck Old Vines GSM 2018, Barossa Valley, South Australia
Ost 6: Oro Nero Tartufo, en tryffelost från Emilia-Romagna, Italien
Vin 6: Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2018 från Italien
2022 november, Österike, Jan Linholm (ladda ned vinerna)
Anmälning till tasting
Anmälning till tastingarna sker som vanligt senast åtta dagar i förväg genom inbetalning av mötesavgiften, 20 euro per person, till vårt konto FI48 1378 3000 2071 97 - referens 3751.
Kom ihåg att använda referens. Om du har något speciellt att fråga eller anmäla kan du kontakta mikael.aspelin54(at)gmail.com.
Tidigare program
14.1.2020 Bourgogne presenteras av Eero Holma, presentation och vinerna
10.12.2019 Vin och mat med Sommelier Samuil Angelov, vinerna
12.11.2019 Valmöte och jorden runt med syrah. Åke Finne, presention med vinerna
8.10.2019 Mat&Vin samt Moldavien, Sloevenien, Kroatien, mat&vin och vinerna (presenationen med många bilder har för stort filformat för att rymmas; försöker hitta lösning till detta)
10.9.2019. Say Cheese & Pastel de Nata, Portugal Ost & Vin; presentation och vinlista
14.5.2019 Diner Vinicole; Tema Chile.
12.3.2019 Årsmöte, Tema Merlot, Chateau Puybarbe, Anna och Riku Väänänen samt Tom Anderzén Ladda ned presentation med viner
12.2.2019. Traditionellvintävling under ledning av Trolle Lindgren Ladda ned vinlista
8.1.2019. Lätt att välja rätt?-Björn och Sture presenterar synpunkter och tips på vinval. Ladda ned presentation med vinerna
11.12.2018 Vi ordnar en vinmässa med systerföreningarna Ladda den vinlista
13.11.2018. Valmöte och gissningsleken ”Sista paret ut”, denna gång i vitt vin
9.10.2018 Vin och tryffel. Lada ned tryffel presentation, vinerna, recep
11.9.2018. Rhône och Provence, Ogier. Ladda ned presentation och vinlista
8.5.2018. Diner Vinicole; vi planerar kring temat Nordiska smaker.
10.4.2018 Mika Vanne, kolumnist på Viinilehti som berättar för oss om implikationerna av den nya alkohollagstiftningen Ladda ned vinlistan
13.3.2018 Åke Finne drar en tasting ”sista paret ut”, tex samma druva från gamla och nya världen Ladda ned presentationen med vinerna
13.2.2018 Traditionell vintävling med dragare som SMiF utser. Ladda ned presentation | vinerna
9.1.2018 Informationsmöte och provning. Ladda ned presentation med viner
12.12.2017 Ost & Vin, Kim, Ladda ned presentation och vinlista
29.11.2017 (extra provning) med Per Karlson, Vintrender Ladd ned vinlistan | presentationen
14.11.2017, Passito viner Ladda ned vinlistan
10.10.2017, Alsace Grand Cru Ladda ned vinlistan
12.9.2017, Argentina Ladda ned vinlistan
11.4.2017, Rosé tasting Ladda ned vinlistan
14.3.2017, årsmöte (klicka här för vinlistan)
14.2.2017