Vinföreningen Munskänkarna i Grankulla r.f.

 

Bästa Munskänkar,

Vintern är långt hunnen och snön lyser med sin frånvaro här i Grankulla. Men en sak kan man vara säker på: i februari blir det traditionell vintävling ”Vad har vi i glaset”, för munskänkarna. Ställ alltså upp tisdagen den 11 februari 2020 kl 19.00 på Villa Junghans. 

Vintävlingen går ut på att identifiera land, region och druva för tre vita och tre röda viner. Man kan delta i två klasser; de som tävlar på riktigt utan ledtrådar i 2-mannalag  och de som deltar utom tävlan i 4-mannalag. 

Om du vill delta på riktigt, så skall du välja en lagkamrat och ni skall anmäla ert lag helst på förhand till sekreteraren eller senast på platsen. Bland dem som tävlar på riktigt premieras de tre bästa lagen. Det lönar sig alltså att vara med i själva tävlingen. 

För dem som vill vara med och delta utom tävlan, gäller det att forma grupper om fyra per bord. Då får man också några ytterligare tips om vinerna, som kanske hjälper på traven.

Denna roliga tävling leds i år av Kim Vuori. Han behöver en assistent eller två; om du känner dig manad att hjälpa till, så meddela gärna till Kim eller sekreteraren. Obs då får du inte sitta med de andra, som deltar i tävlingen, men du får givetvis delta i tastingen från podiet.

 

Utbildningsärenden

Provet i 2-betyg ordnas i år lördagen den 21 mars klockan 11.30 (platsen meddelas senare). Alla som klarat 1-betyg och/eller druvkurs har rätt att delta i provet, oberoende av om man deltagit i en 2-betygskurs eller inte. Den som ämnar delta i provet skall anmäla sig senast den 20 februari till MiG:s utbildningsansvariga, guy.willman(at)gmail.com.

Om tillräckligt intresse finns ordnas Munskänkarnas introduktionskurs  med två tillfällen i mars. Intresserade bedes anmäla sig till Guy. Mera information finns i den bilagda kursinbjudan.

 

Cirkulär 2-2020

 

Anmälning till tasting

Anmälning till tastingarna sker som vanligt senast åtta dagar i förväg genom inbetalning av mötesavgiften, 20 euro per person, till vårt konto FI48 1378 3000 2071 97 - referens 3751.

Kom ihåg att använda referens. Om du har något speciellt att fråga eller anmäla kan du kontakta Kim Vuori tfn 040-631 7365, e-post vuorikim(at)gmail.com.  Skulle ni inte få tag på Kim så kan ni ta kontakt med sekreteraren på adressen siv.hellen(at)gmail.com