Vinföreningen Munskänkarna i Grankulla r.f.


MUNSKÄNKARNA


Vinföreningen Munskänkarna bildades 1958 i Sverige och är idag världens största vinorganisation med ca 25.000 medlemmar.
Vinföreningen Munskänkarna är en ideell sammanslutning med syfte att vidga kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker, samt verka för goda och måttfulla dryckesseder.

För att nå dessa mål anordnar Munskänkarna vinprovningar, föreläsningar och vinkurser. Dessutom arrangeras ibland resor till olika områden som är av intresse för medlemmarna.

Läs mera på Vinföreningen Munskänkarna i Sverige's hemsida

 


SVENSKA MUNSKÄNKARNA i FINLAND


Svenska Munskänkarna i Finland (SMF) grundades den 17.6.2002 med syftet att vara ett centralförbund för de svenskspråkiga Munskänkarföreningarna i Finland. SMF har år 2010 tio föreningar och en associerad medlem. Föreningarna finns på följande orter längs sydkusten: Borgå, Esbo, Grankulla, Hangö, Kyrkslätt-Sjundeå, Lovisa, Pargas, Raseborg, Sibbo och Vanda samt Åland som associerad medlem. SMF är som ett självständigt förbund anslutet till Vinföreningen Munskänkarna i Sverige (MS).

Det finskspråkiga Suomen Munskänkarna r.y (SM), som idag har 13 medlemsföreningar, har ett likadant förhållande till MS.