Vinföreningen Munskänkarna i Borgå r.f.

Vinresor

 

Ta emot senvåren 2019 i Dourodalen (Portugal). Det blir en upplevelse. Anmälningstiden har gått ut. Vi blir 15 personer som reser under Glen Sundstedts ledning. Vi som var med delar med oss av upplevelsen i november.

Hösten 2018, 21-23 september.  En resa till vinodlingarna i Moon (Muhos Estland) blir av. Vi bekantar oss med vinodlingen och andra intressanta ställen på Ösel och bor på hotell Ahrensburg i Kuresaar i två nätter Och Erikssons chaufför Margo är med oss hela tiden, det du!

Munskänkarns planerade resa till Estland är nu rätt långt färdigt planerad. Vi reser med Erikssons buss ( det finns WC i bussen) från turisthållplatsen på Fredsgatan, kl. 6.30 på fredagmorgon. Vi fortsätter med Eckerö Lines Finlandia, båten avgår kl. 9, vi äter bufféfrukost ombord. Från Tallinn åker vi direkt till Moon (Muhumaa),ca 130 km, där vi besöker vingården Muhu Veinutalo Luscher & Matiesen. Gården förevisas och vi provar tre viner. Efter vingården åker vi till Ösel (Saarenmaa) där vi bokar in på Hotel & SPA Arensburg. På kvällen äter vi en fyra rätters festmiddag. Följande dags program bestämmer vi tillsammans på plats och ställe. Vi har buss och chaufför till vårt förfogande. Chauffören känner mycket väl till Estland, som är hans födelseland.

På lördag kväll äter vi middag på ett fiskeställe, som chauffören rekommenderat. Likaså tycker han att vi skall besöka en "ekotvålfabrik" Goodkaarma.

På söndag,efter att vi ätit frukost och kanske tagit ett varv på stan startar vi ca 12-tiden från hotellet. På hemvägen har vi möjlighet att besöka SuperAlko och kanske ett köpcentrum. Mycket beror på hur bra trafiken löper. På hemvägen äter vi buffémiddag på båten.

På söndag kväll är vi hemma i Helsingfors kl. 21.

Slutliga priset på resan kan vi inte ännu säga för det beror på hur många vi blir. Bussen har ett fast pris och hur mycket det blir per person beror på hur många vi blir att dela på det. Tillsvidre har många visat intresse för resan så det blir inte oöverkomligt, skulle gissa på ca 100€.

Priset för allt ovanstående är ca 150 €, därtill kommer hotellet, som var och en betalar vid "disken" på hotellet, 130 € för dubbelrum, 118 € för singelrum. Dethär alltså för två nätter, inkluderat frukostbuffé, pool och bastu. Endast vingårdens viner och buffemiddagens förfriskningar ingår i priset.

Var snäll och meddela om ditt/ert intresse före 24.5. Du får också gärna ringa mej om det är något du undrar, gsm 0405875474. Bindande anmälan vill vi ha senast 10.6.

Hoppas många resglada medlemmar vill komma med på resan!

Du kan senast den 10 juni anmäla dej/er till Kristina Lahtinen. Då är anmälningen bindande.

 

 

 

Vi börjar hösten i Mosel

14-17 september 2017 gör vi en vinresa till Mosel. Programmet är omfattar besök på vingårdar och annat intressant program under fyra dagar. Vi blir tio personer som deltar. Synd att det inte är fler men det blir säkert roligt.

Och det blev väldigt roligt. I januari får ni höra hur det var. Vi har dessutom köpt med oss en del viner som kommer att överraska den som är med på vår provning i januari 2018. Mosel är inte bara Riesling, det finns annat också som är värt namnet. Och ändå var det bara Riesling vi fick med oss hem för er att prova på. Se Vinprovningar.