Nästa provning 14 februari 2018

Jukka Sopenperä, tidigare utbildare på Alko, introducerar för oss druvor som kanske kunde odlas i Finland och viner som är gjorda på dessa druvor. Det finns ju några odlare som försöker sig på druvor i kommersiellt syfte i Finland, men kan det gå vägen i verkligheten. Kom med och hör hur det går och hur det smakar.

Vinföreningen Munskänkarna i Borgå r.f.


Vi är i dagsläget runt 60 medlemmar som en gång i månaden samlas för att prova intressanta viner (och kanske andra drycker) enligt ett tema. Vi möts normalt på kulturhuset Grand dit det är enkelt för de flesta att ta sig.

Oftast provar vi sex olika viner och ger oss in på diskussioner om egenskaper hos vinerna och hur de passar till små smakbitar. Analyserna kan vara djupa eller hålla sig på nivån "dethär tycker jag om". Det viktigaste är hur vinet smakar i just min mun. Och det är ju aldrig fel att få veta mer om vad man dricker och hur det är producerat. Därför har vi alltid ett litet föredrag kring kvällens tema.

Vinföreningen Munskänkarna i Borgå r.f. är den äldsta Munskänkarföreningen i Finland. I mars 2017 firade vi 20-års jubileum med en rolig fest.

Om du som medlem ännu inte har fått ditt exemplar av 20-års historiken som säg till på nästa provning så får du den.