Programmet för hösten 2018

27.8.2018 - Årets Vinort Épernay

Föreläsare Kim Knape

I Épernay ligger några av de största champagnemärkena såsom Moët & Chandon, Pol Roger och Eugène Mercier. De större märkena ligger samlade på den stora gatan Avenue de Champagne.

Sevärt i Épernay är 'des caves de champagne', de tunnlar under marken där champagneflaskorna lagras. Under Avenue de Champagne ligger cirka 300 miljoner flaskor av olika märken.

 

20.9.2018 - Etikett kring vin, dukning och servering
Inhiberad p.g.a. lågt deltagarantal!

Föreläsare Sam Grönstrand

Kvällens gäst, Sam Grönstrand, vet det mesta om ämnet. Han är lärare på Prakticum i Helsingfors där han utbildar elever inom hotell-och restaurangbranchen. Dessutom förekommer han ofta på presidentens slott. När det är fest eller viktiga middagar kallar man på Sam Grönstrand. Då är man säker på att allting går till enligt etiketten.

Kvällens viner är också av det festliga slaget. På etiketterna ståtar kungar, drottningar, markiser och baroner. Dem vill vi väl inte missa!

 

22.10.2018 - Röda viner från Italien

Föreläsare Kaj Christiansen

Italien är ett av världens ledande vinländer. Kaj Christiansen ger en översikt av vindistrikten och deras appellationer. Därefter prövar vi viner från norr till söder.

Anmäl dig här

22.11.2018 - Tasting med vinkurskoncept och valmöte

Föreläsare Käte Törnroos

Munskänkarna erbjuder sina medlemmar ett omfattande kursprogram. Det finns kurser om druvor och länder, om smaksinne och om att kombinera mat och vin. En del kurser slutar med ett prov och den som klarar det belönas med diplom och pins. Andra kurser kan vi delta i bara för vårt höga nöjes skull. Men varför stressa med kurser överhuvudtaget?
Kiki Törnroos, UA inom SMiF kommer och berättar om Munskänkarnas hela kurspalett och avrundar med en tasting som ska demonstrera vad betygsproven går ut på.

 

11.12.2018 - Jultasting med julbuffet

Styrelsen har valt ut och presenterar drycker, som passar för julbordet - allt från sillen och den varmrökta laxen till skinkan och de traditionella lådorna samt den fantastiska efterrätten. Moni bullar upp med julmiddagen!
Ypperligt tillfälle att ta med vänner som potentiella nya medlemmar för att bekanta sig med Munskänkarna!
Priset för tastingen med julbuffet är 25 euro.