Vinföreningen Munskänkarna i Vanda r.f.

 

 

Munskänkarna i Vanda, som alla andra munskänkar-föreningar, ordnar vinprovningstillfällen = tastingar ledda av antingen utomstående föreläsare eller föreningens medlemmar, vanligen en gång i månaden för sina medlemmar. De flesta tillfällen ordnas på Bygård i Tavastby, Ainogränd 9, 01630 Vanda.

Förutom tastingar ordnar vi utbildningar om vin, ofta i samråd med andra munskänkarföreningar,

Här på våra hemsidor hittar du info om våra kommande tastingar och också om tidigare tastingar. Här finns också info om aktuella utbildningar, mängder med nyttiga länkar om vin samt kontaktpersoner.

 

Vill du lära dig mer om vin - Bli medlem i Vanda Munskänkarna!

Vi tar gärna emot nya medlemmar, så om du är intresserad av vår verksamhet lönar det sig att komma till en av våra tastingar för att bekanta dig med oss. I medlemsavgiften ingår också Viinilehti och Svenska Munskänkarnas egen tidning Munskänken, som digital version.

Kontakta någon i styrelsen eller andra medlemmar i föreningen för ytterligare information.

15.3.2018 - Viner från Kanada

Vi bekantar oss med intressanta viner från det ganska okända Kanada under ledning av styrelsen.

Huvuddelen av Kanada har för kallt klimat för att odla vindruvor, men i landets södra delar finns lämpliga förutsättningar för vinproduktion. Vinproduktionen i Kanada omfattar såväl röda som vita viner av en mängd olika druvsorter. Även om vinodling i mindre format har förekommit i Kanada sedan 1800-talet, är det under senare decennier, som en betydande expansion skett.

Anmäl dig här

Provningar under våren 2018 hittar du under
Vinprovningar.

 

 

Vi finns också på   där du kan följa med olika diskussioner.

Rekommendera denna sida för dina vänner på Facebook!