Programmet för våren 2018

18.1.2018 - Årets viner 2017

Vi smakar på ett urval av de prisbelönta vinerna.

Tastingen dras av vår ordförande Lars Halén

 

12.2.2018 Tio vinresor på åtta år. Vart har jag kommit?

Föreläsare: Lasse Husberg

Lasse har tillsammans med Vinscouterna, d.v.s med sina vänner Timo och Tom, gjort vinresor i åtta år. Resorna har inneburit gedigna förstudier med minst tre tastingar. Där har de provat områdets viner på förhand och lagat lokal mat. Platser Vinscouterna har besökt är Veneto, Alsace, Toscana, Cava, Österrike, Sicilien, Umbrien, Champagne, Ribera del Duero och Priorat. Lasse har en egen vinkällare med ca 250 flaskor. Det mesta han dricker köper han på vinresorna, direkt från vingårdar eller på nätet.

Kom och lyssna på vad Lasse lärt sej under sina resor. Han har valt tre röda och tre vita viner från sina favoritområden.

 

15.3.2018 Viner från Kanada

Vi bekantar oss med intressanta viner från det ganska okända Kanada under ledning av styrelsen.

Huvuddelen av Kanada har för kallt klimat för att odla vindruvor, men i landets södra delar finns lämpliga förutsättningar för vinproduktion. Vinproduktionen i Kanada omfattar såväl röda som vita viner av en mängd olika druvsorter. Även om vinodling i mindre format har förekommit i Kanada sedan 1800-talet, är det under senare decennier, som en betydande expansion skett.

 

16.4.2018 1-betygskurs inledning

Föreläsare Kim Grundström

Temat är valt speciellt med tanke på nya medlemmar och temat är bra också för rutinerade vinsmakare som en repetitionspresentation om viner i allmänhet och Munskänkarnas kursutbud. Vi provsmakar Riesling viner från olika länder.

17.5.2018 Tour de France

Föreläsare Thibault de Lartigue

Tastingen 17.5. leds av en fransman som bor i Sverige och som föreläser på engelska. Thibault de Lartigue representerar några franska vinproducenter. Tastingkvällens tema är ”Tour de France” som dock inte handlar om känd en cykeltävling, utan skall handla om en resa genom olika franska vinstilar och regioner, t.ex. Languedoc, Chablis eller Bordeaux.