Provningarna hösten 2016

 

25.8.2016 - Riesling och Spätburgunder från Tyskland

Clas Gripenberg från vinimportören IVINO berättar om viner från Tyskland gjorda på Riesling och Spätburgunder druvorna. Vi smakar på 3  viner av vardera sorten.

 

26.9.2016 - Cava – historia, stilar och tasting

Ordförande för Kyrkslätt-Sjundeå Munskänkarna Johan Lindberg kommer på besök till Vanda och berättar om Spaniens stolthet, det mousserande vinet som kallas Cava. Förutom att vi får höra om Cavans historia och dess olika stilar, smakar vi givetvis på sex stycken Cavor. Missa inte chansen att hitta just din favorit-Cava!

Här kan du bekanta dig eller ladda ner Johan Lindbergs material från tastingen.

 

26.10.2016 - Viner från Veneto - med Maddalena Benedetti

Vi bekantar oss med viner från området Venetien i nordöstra Italien.  Vinområdet hör till en grupp av tre som kollektivt kallas Tre Venize och omfattar Friuli Venezia-Giulia, Alto Adige och Trentino, samt Veneto. Veneto är den största producenten bland de tre av DOC-klassificerade viner.

Maddalena Benedettis företag "Vino Tours and More" föddes av kärlek till gastronomi och resor och erbjuder sina kunder upplevelser kring dessa teman både i Finland och utomlands. Förutom utbildad vinexpert är Maddalena dessutom auktoriserad Helsingfors- och Sveaborgsguide och ordnar skräddarsydda promenadguidningar - som också kan avslutas med vintasting.

Här kan du bekanta dig med materialet från föreläsningen.

 

2.12.2016 - Viner vid Jul- och Nyårsborden.

På sista tastingen för det här året, kommer Kim Knape från Sibbo Munskänkarna att berätta för oss om "Viner vid Jul- och Nyårsborden". Samtidigt kommer vi att smaka på lite smått och gott, för att lära oss mera om hur viner passar med olika högtidsrätter.