Programmet hösten 2015

 

20.11.2015 kl 18.45 - Spanska viner och Tapas

Jyrki Tarvonen från Beverage Partners Finland berättar om de spanska viner som de importerar och han har med sig två vita och fyra röda från deras sortiment. "Jag tar med ett par bra viner och så några ännu bättre" , hälsar Jyrki.
Göran S. och Monica J. plockar ihop en mängd spanska tapas och så testar vi vad som går ihop med vilka viner.

20.10.2015 kl 18.45 - Munskänkarnas röda favoriter

Det är alltså frågan om viner som ofta används på de olika kurserna som goda exempel på vissa druvor eller länder osv. Vanda Munskänkarnas ordförande Lena Halén, som har klarat 2-betygs kursen, drar denna tasting.

17.9.2015 - Cabernet Sauvignon från olika delar av världen.

Munskänkaren Jan Lindholm, en av de få  i Finland, som håller på med 3-betygsprovet, kommer  och berättar om druvan Cabernet Sauvignon och om hurudana viner man gör av druvan i olika delar av världen.

24.8.2015 - Munskänkarnas Vinort 2015: Niederösterreich

Sten Lindgren från Esbo Munskänkarna presenterar Munskänkarnas Vinort 2015 samt några toppproducenter i Kamptal och Kremstal, som han själv besökt.

 

Kurs om Mousserande Viner

Vanda Munskänkarna arrangerade tillsammans med Sibbo Munskänkarna på hösten en kurs om Mousserande Viner där vi 5 kvällar under ledning av Kim Knape fick smaka både på mousserande viner och champagne. Vid kursens sista tillfälle kombinerade vi många olika sorters maträtter och lärde oss hur de passade ihop med dryckerna.