Vårens 2015 tastingar

 

Med blicken på Mosel och riesling – 18.5.2015

Tastingen på måndagen den 18:e maj handlar om vita viner – rieslingdruvan och Moseldalen i Tyskland. Tastingen dras av Hasse.

Vi får pröva på olika typers tyska kvalitetsrieslingar av olika prädikat och söthetsinriktningar. Alla vinerna kommer från det natursköna Mittelmosel -område runt staden Bernkastel.

 

Vinupplevelser i Ville Vallgrens anda – 15.4.2015

 

Viinit.com – nätbutiken drar en tasting och berättar om vinnyheter. Nätbutiken erbjuder också viner som inte finns att köpa på Alko.  Tastingen kommer med största sannolikhet att arrangeras på Classic Wine Cellars, på södra Esplanaden 20. Vinkällaren är alldeles nyrenoverad och förutom att det ordnas tasting-tillfällen i källaren, kan man också hyra vinskåp.

Här kan du på förhand bekanta dig med Viinitkotiin.com – utbudet.

 

Munskänkarnas vita favoriter 19.3.2015

Posted on februari 8, 2015 by admin

Vanda Munskänken Bengt Hällström presenterar för oss Munskänkarnas vita favoritviner. Bengt har som enda medlem i Vanda Munskänkarna avlagt både teori- och praktikprovet i Munskänkarnas II-betygskurs och har säkert mycket intressant vinkunskap att dela med sig.

Kolla under Länkar för att få mer info om vita viner.

 

Australiensiska Penfolds – viner 25.2.2015

Marjo Piikari från Wine Treasure Estate Finland kommer för att berätta om Penfolds viner. Penfolds har blivit utvald till årets vinproducent i Australien.

Så här säger Marjo: 

”Penfolds är Australiens mest respekterade och även äldsta vinproducent. Deras Grange-vin är ett av världens sk. ikonviner, som produceras endast i begränsade kvantiteter. Under tastingen får ni också mycket information om Australien som vinland överlag. Vårt företag (Treasury Wine Estates) äger bl.a. Penfolds, Lindemans, Rosemount, Wolf Blassin mfl”

Marjo Piikari från Wine Treasure Estate Finland kommer för att berätta om Penfolds viner. Penfolds har blivit utvald till årets vinproducent i Australien.

 

Kolla under Länkar för att hitta mer information om australiensiska viner.

 

Gamla och nya världens viner – 22.1.2015

 

Hur skiljer sig vinerna i Gamla världen från vinerna i Nya världen?

22.1. 2015 bekantar vi oss med tre olika druvor; Sauvignon Blanc, Pinot Noir och Syrah/Shiraz. Varje druva representeras av ett vin från nya världen och ett från gamla världen.

Johan Lindberg, ordförande i Kyrkslätt-Sjundeå Munskänkarna, berättar först kort om hur druvorna skiljer sig från varandra till egenskap och smak och även hur marknadsföring, historia och produktion är olika.

Vi går druvvis igenom skillnaderna i doft och smak och funderar tillsammans på de karakteristiska dragen.