Genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord får du tillgång till information som är avsedd endast för medlemmar.

Svenska Munskänkarna i Finland (SMiF)

Munskänkarna - världens största vinprovarförening - är en ideell sammanslutning med syfte att vidga kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. För att nå detta mål anordnar Munskänkarna bl.a. vinprovningar, vinkurser och medlemsresor till vinländer.

Svenska Munskänkarna i Finland r.f. (SMiF) är ett fristående svenskspråkigt förbund med samarbetsavtal med Munskänkarna i Sverige. SMiF bildades år 2002 och har (år 2016) elva medlemsföreningar med sammanlagt ca 650 medlemmar.

Verksamheten bedrivs i de lokala medlemsföreningarna. Genom  medlemskap i en lokal förening har Du möjlighet att delta i provningar, kurser och annat som arrangeras.

 

 

 

 

 

Munskänk var i äldre tider en person som hade tillsyn över dryckesvarorna, avsmakade dem och “skänkte” (hällde i) åt gästerna.
 

Suomen Munskänkarna r.y. (SM), bildat år 2000, är ett finskspråkigt förbund med motsvarande organisation.

Vinföreningen Munskänkarna bildades 1958 i Sverige och är idag en vinprovarorganisation med över 25 000 medlemmar. Munskänkarnas lokala sektioner finns idag på mer än 145 orter i Sverige, 25 i Finland och på 8 orter i andra länder. Munskänkarna i Finland var ursprungligen en del av den svenska organisationen.