Genom att logga in med ditt användarnamn och lösenord får du tillgång till information som är avsedd endast för medlemmar.

Svenska Munskänkarna i Finland (SMiF)

 

Munskänkarna - världens största vinprovarförening - är en ideell sammanslutning med syfte att vidga kännedom och kunskap om vin och andra ädla drycker samt verka för goda och måttfulla dryckesseder. 

För att nå detta mål anordnar Munskänkarna bl.a. vinprovningar, vinkurser och medlemsresor till vinländer.

 

                  

 

Svenska Munskänkarna i Finland r.f. (SMiF) är ett fristående svenskspråkigt förbund med samarbetsavtal med Munskänkarna i Sverige. SMiF, som bildades år 2002, har (år 2014) elva medlemsföreningar med sammanlagt ca 630 medlemmar.

Själva verksamheten bedrivs i de lokala medlemsföreningarna. Genom  medlemskap i en lokal förening har Du möjlighet att delta i provningar, kurser och annat som arrangeras.


Suomen Munskänkarna r.y. (SM), bildat år 2000, är ett finskspråkigt förbund med motsvarande organisation.

Vinföreningen Munskänkarna bildades 1958 i Sverige och är idag en vinprovarorganisation med över 22 500 medlemmar. Munskänkarnas lokala sektioner finns idag på mer än 145 orter i Sverige, 25 i Finland och på 8 orter i andra länder. Munskänkarna i Finland var ursprungligen en del av den svenska organisationen.


 

 

Munskänk var i äldre tider en person som hade tillsyn över dryckesvarorna, avsmakade dem och “skänkte” (hällde i) åt gästerna.