Vinföreningen Munskänkarna i Grankulla r.f.

 

Bästa Vinvänner

 

Varför smakar vinet som det smakar?

 

Finns det belägg för påståendet: ”Kostar det så smakar det”? "Vinbonden" Sture och "Enologen" Björn berättar om hur ett vin blir till samt om faktorer ute i vingården och i vinkällaren som påverkar både smak och pris. Därefter provar vi några viner för att förtydliga det hela.

 

Vi kommer också förhoppningsvis kunna ge mera information om den minivinmässa som planeras till vårt februari möte tillsammans med andra svenskspråkiga munskänkar.

 

Kvällens tema lämpar sig ypperligt för att ta med en vinintresserad vän för att bekanta sig med vår verksamhet. Vi har fortfarande utrymme för nya medlemmar. Speciellt välkomnar vi yngre årgångar för att säkra kontinuiteten

 

Liksom under alla tidigare år är månadens andra tisdag vår mötesdag. Det lönar sig att pricka in vårens alla mötesdagar redan nu så missar ni inga fina händelser.  Notera också att styrelsen i samband med budgetbehandlingen på valmötet  informerade om beslutet att höja deltagaravgiften för månadsmötena till 20 euro.

 

Övriga mötesdatum våren 2017

Tisdagen den 14  februari

Tisdagen den 14 mars, årsmöte

Tisdagen den  11 april

Tisdagen den  9 maj, Diner Vinicole

 

 

Medlemsavgiften 2017

 

I januari är det dags att erlägga medlemsavgiften för år 2017. Den är samma som ifjol, alltså  €60 för par och € 45 för enskilda medlemmar.

 

Avgiften bör betalas på vårt konto FI48 1378 3000 2071 97 – referens 3751 senast den 26 januari 2016.

Med att betala i tid säkrar ni att få tidskriften Viinilehti som ingår i medlemsavgiften. Var så snälla och meddela också om ev. adress- , telefon- och e-mail-förändringar till vår sekreterare siv.hellen(at)gmail.com. Tack på förhand.

 

 

Klicka denna rad för att skriva ut höstmötets protokollet.

 

Liksom under tidigare år är månadens andra tisdag vår mötesdag.

                                                        

Anmälning till tasting

Anmälning till tastingarna sker som vanligt senast en vecka i förväg genom inbetalning av mötesavgiften, 20 euro per person, till vårt konto FI48 1378 3000 2071 97 - referens 3751.

Kom ihåg att använda referens. Om du har något speciellt att fråga eller anmäla kan du kontakta Tomas Fellman tfn 040-564 1443, e-post tomas.fellman(at)pp.inet.fi.  Skulle ni inte få tag på Tomas så kan ni ta kontakt med sekreteraren på adressen siv.hellen(at)gmail.com

 

Om någon av er har ärende till vår ordförande Kim önskar han att ni använder er av e-post, klicka här nedan:

kim.vuori(at)philips.com