Vinföreningen Munskänkarna i Esbo r.f.


foto:Hans Falck

 


Alla Esbo Munskänkar tillönskas ett riktigt Gott Nytt År 2017!

Aktuellt:

Jubile​um!

 

Esbo Munskänkar firade sitt 15-årsjubileum den 26 januari i Alberga Gårds festlokal, en omgivning som var som skapt för ändamålet. Två tredjedelar av medlemskåren hade ställt upp, lokalen var fylld till sista platsen.

Festen inleddes med ett glas Champagne och en bildkavalkad från olika vinresor under åren som gått. När vi bänkat oss runt borden blev det dags för högtidlig utdelning av insignier och diplom med tillhörande pins. Både fem- och tioårsband delades ut åt mångåriga medlemmar. Höstens utbildning har burit frukt och vi har nu sex nya stolta ett-betygare. Efter att de alla fått sina band, diplom och pinsar gav Kiki en intressant inblick i vad Munskänkarna är, vad bandets färg betyder och vad skopan har för mission. Munskänkarnas förtjänsttecken ägnat tidigare ordföranden delades ut åt Trolle Lindgren, Veronica Grundström och Göran Bärlund. 

Festtalet hölls av vår nya ordförande Inge Appelqvist. Hon konstaterade att medlemskapet i Munskänkarna öppnar dörrarna till nya världar, inte bara till smakupplevelser och till vinets fascinerande och mångfacetterade värld, utan också till nya och bestående vänskapsband.

Maten, som bestod av en fiskbaserad förrätt, lamm och en hallon-chokladbakelse hade komponerats av Restaurang Scola från Barösund. Klubbens vinmästare Kim Grundström hade omsorgsfullt valt viner anpassade till maträtterna. Trubaduren Henrik Hulden stod för ett uppskattat programinslag med både bekanta och mindre bekanta sånger.

Styrelsen vill tacka festkommitten,  Kristian Appel, Veronica och Kim Grundström för ett i alla avseenden lyckat arrangemang samt alla deltagare som gjorde festen till en genuin och minnesvärd upplevelse.

 

Vårens tastingar

tisdagen 28.2

tisdagen 28.3

tisdagen 25.4

tisdagen 23.5

Samtliga tastingar äger rum i Gäddhuset med start klockan 18.30. 

 

Vinmässa 14.2.

Välkommen på ”mini mässa” till Villa Junghans i Grankulla tisdagen den 14.2 kl. 18.00-20.30!

Munskänkarna i Grankulla har tillsammans med SMiF och Pekka Mustonen skapat en miljö för gemensam ” vinprovning” vänföreningarna emellan. Pekka har lovat ställa upp med skum- och röda viner av hög kvalitet från viinikellari.com (”laatuviinit kotiin”).

 

Deltagarantalet är begränsat (Villa Junghans tar högst emot 150 personer) så anmälningen sker enligt följande. Meddela namn och förening till tomas.fellman(at)pp.inet.fi som svarar med instruktioner om hur anmälningsavgiften skall betalas. Betald deltagaravgift fungerar som bindande anmälan. Priset för evenemanget är 25 € per deltagare.

 

Obs! Ni behöver inte ta med er egna glas, då Pekka har lovat ta med sig glas (ett per deltagare). Glaset får ni ta med er hem. Om ni inte är intresserade av att äga ett Riedelglas, kan ni kanske förhandla med era vinvänner om att omfördela dem efter tillfället.

 

Kom ihåg att säkra din plats på ”mini mässan” så fort som möjligt! 

 

Adress: Villa Junghans, Leagränden 4, Grankulla

Obs. Det finns ännu några lediga platser (8.2.)

 

Resor

Årets vinresa går till Södra Rhone 18 - 25.4.2017

Resan är fullbokad

 

Senaste tastingar

20.12.2016. 

Öl till julmaten. Ölprovning med André Brunnsberg

Klicka här

 

22.11.2016.

Munskänkarnas vinort 2016 : Priorat / Montsant.

Klicka här