Vinföreningen Munskänkarna i Esbo rf

 

 

Vinföreningen Munskänkarna i Esbo rf. grundades i januari 2002 och hör till Svenska Munskänkarna i Finland rf. (SMiF). Målsättningen i vår verksamhet är att ge medlemmarna bättre kännedom om vinets historia, kultur, odling och tillverkning. Trivseln på våra evenemang och känslan av gemenskap är minst lika viktiga beståndsdelar.

Kärnan i vår verksamhet utgörs av våra månatliga möten. Programmet består huvudsakligen av en presentation av vinområden, druvarter och andra vinrelaterade ämnen med därpå följande avsmakning av viner. Utbildningsprogrammet, som är gemensamt för alla munskänkar utgör en viktig del av vår verksamhet. Våra vinresor till vinländer och -områden är ett uppskattat programinslag.

Medlemskap

Munskänkarna i Esbo har idag drygt 100 medlemmar. Vi tar emot nya medlemmar i den mån våra begränsade mötesutrymmen tillåter det. Är Du intresserad av vår verksamhet och vill bli medlem, tag kontakt med någon av styrelsemedlemmarna så får du närmare information.

Aktuellt

Nästa tasting

Tisdagen 24.10.2017 klockan 18.30 i Gäddhuset.

Kvällens gäst är Sari Sirén från Winestudio och temat är sherry. Bland många andra titlar på Saris långa meritlista hittar vi "Sherry Educator". Hon studerar också till Master of Wine, den mycket prestigefyllda utbildningen inom vinvärlden.

Druvkurs

Esbo och Grankulla planerar en gemensam druvkurs. Kursen börjar i oktober och fortsätter in på det nya året. Läs mera här.

Senaste tasting

26.9.2017

Sam Grönstrand, lärare i etikett på Practikum och flitigt anlitad hovmästare på presidentens slott invigde oss i dukningens och det goda värdskapets hemligheter. Tastingen leddes av Veronica Grundström som hade valt till temat passande viner med adligt klingande namn. Vinerna hittar du här

 

Vintanken

Vintanken är ett nytt element i våra hemsidor. Det är ett lättsamt kåseri, funderingar kring vin eller besläktade teman. Målsättningen är att förnya innehållet minst en gång i månaden.

September 2017. Om vinprovning.

I vår första vintank har föreningens ordförande tecknat ner sina tankar och erfarenheter av vinproving, i allmänhet och på italienskt vis.

Länken till vintanken hittar du här:

September 2017

Oktober 2017. Ett gott vin

Veronica och Kim Grundström har beökt mellersta Italien och provat viner. Summan av kardemumman är något som mången vinvän upplevt då och då. Ett vin som i sin rätta omgivning och sammanhang är gudomligt kan vara helt ordinärt i ett annat sammanhang. Det här är en av orsakerna till att vinvärlden är så spännande och värd att utforska.

Länken hittar du här:

Oktober 2017